Технически характеристики – ВИП ПЛАСТ БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА

Технически характеристики

  • НАЧАЛО
  • /
  • Технически характеристики

БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА СЪС
САМОНОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ

БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА СЪС САМОНОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ
Технически характеристики

Изчистена  и практична слънцезащитна покривна система, съставена от ламели от екструдиран алуминий,които се завъртат, за да се достигне нужната слънцезащита или необходимата  вентилация. По време на дъжд скрити отводняващи канали отвеждат  водата към  колоните.

Перголата е преминала през редица тестове и изпитания, в специализирани лаборатории – вятър, дъжд, сняг и други натоварвания. Разполага и с CE маркировка.

Опционално оборудване

LED осветление, включително бяло  с възможност за димиране.

Затваряне на перголата с безпрофилно остъкляване, щори или ветроупорни пана

Датчици за вятър, дъжд или сняг, които контролират отварянето или затварянето на перголата на база на зададените параметри.

Възможност за управление от безжични устройства (Компютър, Таблет, Смартфон).

Максимални размери

Максималната ширина на перголата е 4.50 метра, максималната дължина е 7 метра. Възможност за различен вид конфигурации, за покриване на по-голяма площ. /виж. Видове монтаж/

Предимства

Завъртащите се ламели предоставят слънцезащита и подсигуряват нужната вентилация и охлаждане
–  Включва специфична отводнителна система
– Лесна за употреба
– Монтира се хоризонтално /без никакъв наклон/
– Устойчивост на дъжд КЛАС А
– Тихо задвижване
– Висококачествено покритие
– Допълнителна надстройка над улука
– Лесна поддръжка, трайни материали
– Възможност за вграждане на топлоизолация в самите ламели.
– Позволява да се добави осветление, озвучение, система за отопление, остъкляване и сензори за дъжд, сняг и слънце.
– Автоматика Vip Plast, sOmfy 
– Задвижване с мотор
– Издръжливост на натоварване на сняг – до 150 кг/м2
– Издръжливост на натоварване на вятър – до 179 км/час
– Други натоварвания

Цветове

Вип Пласт предоставя елегантен и лек дизайн на конструкцията, като се вписва в стила на всяка сграда – традиционен или съвременен, с възможност  за боядисване в  пълната  гама  на цветовете RAL.

Предлагаме пълна гама от цветове по избор – RAL.

Цвета на структурата може да е различна от тази на ламелите.

БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА БЕЗ
САМОНОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ

БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА БЕЗ САМОНОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ
Технически характеристики

Aлуминиевите перголи работят на принципа на жалузите. Те са едно добро решение за по-дълго време на използваемост на открити заведения и търговски площи през целия сезон. Осигуряват сигурна защита от дъжд и сняг, тъй като при затворено положение отделните ламели се припокриват, благодарение на специалната си форма. При отворено положение  ламелите  могат да застанат  на  всяко междинно положение –  така въздуха  под  перголата  се  вентилира и същевременно  прави  шарена сянка

Материалът от който са изработени е с изключително дълъг експлоатационен живот.Перголите могат да бъдат прахово боядисани в различни цветове по RAL,елоксация или дървесен десен, за да отговарят на всички  Ваши изисквания за дизайн. Те могат  да  се  изработят  на големи размери  и да  се  монтират върху всякаква готова конструкция. За разлика от другите сенници и тенти , не се налага  да се прибират  при  дъжд , сняг  и вятър. Управлението  може да бъде  ръчно или с електродвигател – управляван от  бутон или дистанционно. В  допълнение  е възможно и монтиране на датчици( за вятър, слънце или дъжд), както и таймери за автоматично управление на една или група от перголи.

Максимални размери

Максимална ширина на перголата е неограничена, максималната дължина е 7 метра.

Предимства

Завъртащите се ламели предоставят слънцезащита и подсигуряват нужната вентилация и охлаждане
– Лесни за употреба
– Тихо задвижване
– Ръчно или с мотор
– Висококачествено покритие
– Лесна поддръжка, трайни материали
– Позволява да се добави осветление, озвучение, система за отопление, остъкляване и сензори за дъжд, сняг и слънце. – Автоматика VipPlast, sOmfy
– Издръжливост на натоварване на сняг – до 130 кг/м2

Опционално оборудване

Интегриране на LED осветление, включително бяло  с възможност за димиране

Температурни датчици, вятър или дъжд, които контролират отварянето или затварянето на пергоката на базата на зададените параметри.

Възможност за управление от безжични устройства (Компютър, Таблет, Смартфон).

Цветове

Вип Пласт предоставя елегантен и лек дизайн на конструкцията като се вписва в стила на всяка сграда традиционен или съвременен, с възможност  за боядисване в  пълната  гама  на цветовете RAL.

Предлагаме пълна гама от цветове по избор – RAL.

Цвета на структурата може да е различна от тази на ламелите.

Стандартни цветове:

    

БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА
-СГЪВАЕМИ И ПЛЪЗГАЩИ СТЪКЛЕНИ СИСТЕМИ /БЕЗПРОФИЛНО ОСТЪКЛЯВАНЕ/,
-ВЕРТИКАЛНИ ПЛЪЗГАЩИ СТЪКЛЕНИ ПРЕГРАДИ,
-ВЕРТИКАЛНИ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ СИСТЕМИ

БИОКЛИМАТИЧНА АЛУМИНИЕВА ПЕРГОЛА
-СГЪВАЕМИ И ПЛЪЗГАЩИ СТЪКЛЕНИ СИСТЕМИ /БЕЗПРОФИЛНО ОСТЪКЛЯВАНЕ/,
-ВЕРТИКАЛНИ ПЛЪЗГАЩИ СТЪКЛЕНИ ПРЕГРАДИ,
-ВЕРТИКАЛНИ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ СИСТЕМИ

СГЪВАЕМИ И ПЛЪЗГАЩИ СТЪКЛЕНИ СИСТЕМИ/БЕЗПРОФИЛНО ОСТЪКЛЯВАНЕ/

Вип Пласт предлага уникални сгъваеми и плъзгащи стъклени системи за безпрофилно панорамно остъкляване с много широко приложение в областта на строителството:

за екстериорно приложение:

остъкляване на балкони; хотели; ресторанти; магазини; кафенета; басеини; тераси и веранди …

за интериорно приложение:

за вътрешно преграждане на офиси и големи помещения; за конферентни зали; вътрешни преградни стенни конструкции.

Предимството на тези системи е, че при поставянето им не се нарушава външния вид на сградата.Привличат с „лекота“, елегантност  и простота на дизайна,  добра функционалност и издръжливост.Без вертикални профили, което пък от своя страна не нарушава вашия изглед.Стъкло е фиксирано върху алуминиеви хоризонтални профили.

Всички стъклени крила се отварят навътре като отварянето може да бъде частично или изцяло и се прибират плътно до стената.Това позволява и лесното, и бързото им почистване.

Поставянето на безпрофилна стъклена система е едно гъвкаво решение, тъй като крилата могат да преминават през всякакви ъгли от 90 до 270 градуса.

Системата без профил има редица важни предимства:

максимално проникване на светлина в стаята; осигуряване на добра звукоизолация, намалява шума с 10-12 db; възможността да се движат всички крила и напълно да се отвори верандата или балкона; естетичен външен вид на сградата; откриване на красива панорамна гледка; възможност за оцветяване на остъкляването; защита на интериора от прах, вятър, сняг, дъжд и др .; отлична съвместимост със съвременния интериор и външния вид – стъклото не претоварва пространството и не се отличава от основната идея за дизайн; компактност на системата – при отваряне / затваряне заемат минимално пространство; здравина и издържливост на стъклото – използва се темперирано закалено стъкло; лекота на поддръжка през всички сезони.

Видовете сгъваеми и плъзгащи стъклени системи/безпрофилно остъкляване/:

Плъзгаща система.

Плъзгащата система, която предлага ВИП ПЛАСТ  има 4  или 5-канална релса, като всяко крило се движи в отделен канал.

Плъзгащата система с 5 канална релса се предлага с 10 мм. закалено стъкло . Системата е с долно водене и може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 5мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони) с канали за отводняване. Максималната ширина на едно крило е до 1000 мм и височина – между 2500 мм. и 3000 мм.  Събирането на крилата може да става в двата края, като се прибират едно зад друго. Стъклата са 10 мм. закалени, като могат да бъдат в различен цвят от бяло.

Плъзгащата система с 4 канална релса се предлага със стъклопакет 20 мм. Максимална ширина на едно крило 1500 мм. и височина до 3000 мм. Може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 14мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони) с канали за отводняване. Събирането на крилата отново може да става в двата края, като се прибират едно зад друго. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

Сгъваема система.

Сгъваемата система се състои от долна и горна носещи релси, по които се движат крилата. В краищата системата е рамкирана със завършващи странични профили. Стъклата са поставени в стъклодържащи профили посредством антибактериален силикон.
Всяко стъклено крило има 4 бр. двойни ролки, чрез които се придвижва по релсите. Между стъклата се поставят Н-образни уплътнители, които предпазват помещението от дъжд, прах, вятър и същевременно не пречат на гледката заради прозрачния си цвят.
Стъкленото крило, което се намира до точката на събиране на стъклата се отваря на 90°, а до него се събират останалите крила. Предлага се в два варианта: с 10мм. закалено стъкло и стъклопакет 28мм.
Максималната ширина на едно крило със закалено стъкло е до 700 мм., а максималната височина  до 3000 мм. При стъклопакет допустимия размер на ширината на крилата е до  800 мм., а височината е до 3000 мм. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

Висяща система.

Системата е по-различна от стандартната сгъваема по това, че е с горно водене (има релса само в горната си част),  затова се нарича висяща.
Висящите системи за остъкление са подходящи за заведения, магазини, веранди и басейни.
Прави я подходяща за зони, където се предполага по-интензивно преминаване.
Стъклата които се използват за тези видове системи са 10 мм. закалени. Максималната ширина на едно крило е до 1000 мм., с минимална ширина  500 мм. Допустим габаритен размер на изделието – ширина до 6000 мм. и височина до 3000 мм.   Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

ВЕРТИКАЛНИ ПЛЪЗГАЩИ СТЪКЛЕНИ ПРЕГРАДИ

Плъзгаща вертикална стъклена преграда.

Плъзгащата вертикална стъклена преграда е една от най-новите системи съчетаваща в себе си удобство и изтънчен дизайн.

Системата е 3 в 1 – едновременно служи за проветряване, преграждане и като парапет. Задвижването е само с мотор – автоматика ВИП ПЛАСТ и sOmfy. Стъклата се захващат за алуминиеви профили.

Тази система се изпълнява с 8 мм закалено стъкло или стъклопакет 24мм. Максимален размер на стъклата при единично стъкло е с ширина  до 3000 мм., максимална височина до 3000 мм. При стъклопакет максималната ширина е до 4000 мм., максимална височина до 3000 мм. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

Предимствата на тази система е лесната употреба, тихо задвижване, висококачественото покритие и лесната поддръжка.

ВЕРТИКАЛНИ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ СИСТЕМИ

Слънцезащитни екрани.

Слънцезащитния екран / SCREEN/ с алуминиеви водачи и кутия, е идеалното решение за защита от слънце и вятър. Подходящ за оформяне на беседки, веранди, ресторанти и кафенета.

Максимална ширина до 4000 мм. и максимална височина до 3000 мм.

Конструкцията е стоманена с вал за навиване екрана, с ел. статично прахово покритие.

Задвижва се само с и единствено с мотор. Предлага се с автоматика sOmfy  .